Ontstaan

Contact: team@thaiwelkomproject.be Tel: 0479/32 91 81

Thai Welkom Project

Ontstaan

 

In 2009 ontmoetten we voor het eerst enkele Thaise vrouwen die ons vertelden over de uitdagingen voor hen in België en de grote verschillen met het leven in hun geliefde thuisland Thailand. Omdat één van ons net een vakantie in Thailand achter de rug had en we wel wat meer Thaise vrouwen in België wilden ontmoeten, gingen we op zoek naar waar Thai mensen in België vooral wonen. Via internet vonden we dat er een heel aantal Thaise massagesalons in Vlaanderen zijn en begonnen daar met onze zoektocht.

 

Na enkele gesprekken met Thaise vrouwen tewerkgesteld in deze salons, leek het ons dat deze vrouwen vaak een erg moeilijk leven hebben.

 

Nu, 3 jaar later, na gesprekken met honderden Thaise vrouwen in massagesalons blijken moeilijkheden vooral: vragen in verband met huwelijk en/of samenwonen, scheiding, papieren; moeilijkheden met de taal; problemen met de Belgische partner

Het Belgische vangnet voor mensen in problemen (van welke aard ook) is over het algemeen goed, maar we zien dat deze Thaise vrouwen toch meer dan eens uit de boot vallen - vaak ondermeer omdat ze de taal niet goed genoeg beheersen. Waar we kunnen proberen we daarom een brug te vormen tussen deze Thaise vrouwen met vragen en/of problemen en bestaande diensten. Waar het nodig is proberen we anders zo goed mogelijk zelf oplossingen te zoeken.

 

Ons team is begonnen met enkele mensen, maar daar zijn nu al een 10-tal vrijwilligers bijgekomen. Dat zijn zowel Belgen als buitenlanders, iedereen kan meewerken.

 

 

 

 

Waarom?

Wij willen Thaise vrouwen in België ondersteunen omdat wij geloven dat ieder mens geschapen is naar God’s beeld en omdat we de kwetsbaren in onze samenleving tot hun volle ontplooiing willen zien komen en opgenomen willen zien worden in de (Belgische) gemeenschap waarin zij wonen.